Facebook oldal és csoport összekapcsolása könnyedén lehetséges. Ebben a bejegyzésben megmutatom:

  1. Hogyan kell csinálni?
  2. Mikor nem sikerül és hogyan old meg?

A cikket egy történet ihlette, felkeresett telefonon az Igen, házasodunk virtuális esküvőszervező oldal kitalálója és vezetője, Tamás. Tamásnak az volt a problémája, hogy van ez a Facebook oldala és van egy zárt csoportja, de hiába próbálja, egyszerűen nem tudja összekötni a két felületet, pedig egy másik Facebook oldalával látszik a csoport, a fentivel nem.

Feri segíts, miért nem sikerül a Facebook oldal és csoport összekapcsolása?

Kérdezte tőlem…

Bevallom: elsőre nem tudtam kapásból rávágni a választ, de egy korábbi tapasztalat alapján sikerült rájönnöm a probléma okára… A cikk végén el is árulom a titkot, de előbb nézzük meg, hogy normális esetben hogyan is lehetséges a

Facebook oldal és csoport összekapcsolása – lépésről lépésre

A nulladik lépés, hogy rendelkezned kell egy Facebook oldallal, amelyet összekötni kívánsz a csoportoddal. A jó hír az, hogy egy korábban létrehozott csoportot is összeköthetsz egy friss oldallal, illetve lehetőséged van az oldalról kiindulva létrehozni egy új csoportot.

Tehát ha készen van az oldalad, akkor nyisd meg és azon belül a beállítások menüben a Sablonok és Lapfülek pontot – itt ellenőrizd le, hogy látod-e a listában a csoportok nevű lapfület. Ha igen, akkor semmi dolgod itt, ha nem, akkor alul találsz egy “Lapfül hozzáadása” gombot – kattints rá és add hozzá a csoportok nevűt.

Ez után menj ki az oldaladra. A Bal oldali menüben látnod kell elvileg egy csoportok nevű linket. Kattints rá!

Kattints a csoport hozzákapcsolása gombra – itt látni fogod a meglévő csoportokat, ahol adminisztrátor vagy. Válaszd ki az összekapcsolni kívánt csoportot és kész is.

Csoport és oldal összekapcsolása nem sikerül

Mikor nem sikerül az összekapcsolás? Gyakori eset, hogy vagy az oldalon vagy a csoportban nincs megfelelő szintű jogosultságod: az oldalon minimum szerkesztő, a csoportban minimum adminisztrátornak kell lenned.

Nem gyakori eset az, ahogy a bevezetőben bemutatott oldal adminisztrátora, Tamás járt. Az ő esetében be volt állítva egy életkori korlátozás az oldalon. Ha a Facebook oldalon bármilyen életkori korlátozás van, akkor sajnos azt nem tudod összekötni a csoporttal.

Megjegyzés: gyakori eset, hogy az életkori korlátozás miatt bizonyos funkciók nem működnek, ha valami nem stimmel néha érdemes erre gyanakodni 🙂